23 Mart 2021 Salı

Araştırmacılar esnek bir "biyolojik pil" yaratıyor - Advanced Textiles Source



Araştırmacılar esnek bir "biyolojik pil" oluşturuyor Halka olarak takılan termoelektrik giyilebilir bir cihaz. Fotoğraf: Xiao Lab. Colorado Üniversitesi (CU) Boulder'daki araştırmacılar, insan vücudunu biyolojik bir pile dönüştüren yeni, düşük maliyetli bir giyilebilir cihaz geliştirdi.
Cihaz, yüzük, bilezik veya herhangi bir aksesuar gibi takılabilecek kadar esnektir. cilde dokunan Cihaz, vücudun iç sıcaklığını elektriğe dönüştürmek için termoelektrik jeneratörleri kullanarak kişinin doğal ısısını kullanır. Makalenin kıdemli yazarı ve Paul M.
Rady Bölümü Makine Mühendisliği Bölümü'nde doçent olan Jianliang Xiao, "Gelecekte, giyilebilir elektronik cihazlarınıza bir pil eklemek zorunda kalmadan güç sağlayabilmek istiyoruz" dedi. . Cihaz, cilt alanının her santimetrekaresi için yaklaşık 1 volt enerji üretebilir.
Bu, alan başına mevcut çoğu pilin sağlayabileceğinden daha az voltajdır, ancak saat veya fitness takipçisi gibi küçük giyilebilir elektronik cihazlara güç sağlamak için yeterlidir. . Bu cihazı daha önce geliştirilmiş termoelektrik giyilebilir cihazlardan farklı kılan, esnek olması, hasar gördüğünde kendini iyileştirebilmesi ve tamamen geri dönüştürülebilir olmasıdır. Lego oyuncaklarıyla inşa etmeye benzer şekilde, daha fazla jeneratör bloğu eklenerek güç artırılabilir.
Araştırmacılar, hızlı yürüyüş yapan bir kişinin, tipik bir spor bilekliği boyutundaki bir cihazı kullanarak yaklaşık 5 volt enerji üretebileceğini hesapladı. elektrik, birçok saat pilindeki güçten daha fazlasıdır. Yeni cihazlar aynı zamanda biyolojik doku kadar dayanıklıdır. Örneğin, cihazınız yırtılırsa, kırılan uçları sıkıştırabilirsiniz ve bunlar sadece birkaç dakika içinde yeniden mühürlenir.
Cihazla işiniz bittiğinde, onu özel bir çözüme daldırabilirsiniz. elektronik bileşenleri ayıracak ve poliimin bazını çözecek, böylece bileşenlerin her biri yeniden kullanılabilir. Yeni makalenin ortak yazarları arasında Çin'in Harbin Teknoloji Enstitüsü, Güneydoğu Üniversitesi, Zhejiang Üniversitesi, Tongji Üniversitesi ve Huazhong Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar yer alıyor. Daha fazla haber: Böcek boyutunda bir drone oluşturmak için kullanılan yumuşak aktüatörler İşbirliği biyo temelli giysi sağlar ShadowSense, robotlara bir "dokunma" hissi verir Araştırmacılar, hareketi algılayan ve izleyen bir iplik yaratıyor Emici film, terle çalışan giyilebilir cihazlara yol açabilir MIT araştırmacıları, test için ISS'ye algılama kumaşları gönderiyor × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Böcek boyutunda bir drone oluşturmak için kullanılan yumuşak aktüatörler - Advanced Textiles Source



Eğer bir sivrisineği yüzünüzden uzaklaştırdıysanız, sadece geri dönmesi için, böceklerin uçarken dikkat çekici derecede akrobatik ve dirençli olabileceğini bilirsiniz. Bu özellikler, rüzgar rüzgarları ve engelleriyle hava dünyasında gezinmelerine yardımcı olur. MIT Yardımcı Profesörü Kevin Yufeng Chen, bu böceklerin çevikliğine yaklaşan bir drone sistemi kurdu.
Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Elektronik Araştırma Laboratuvarı'nın bir üyesi olan Chen, eşi benzeri görülmemiş el becerisi ve dayanıklılığı olan böcek büyüklüğünde dronlar geliştirdi. Hava robotları, gerçek dünya uçuşunun fiziksel sıkıntılarına dayanmalarına olanak tanıyan yeni bir yumuşak aktüatör sınıfı tarafından desteklenmektedir.
Tipik olarak, insansız hava araçları geniş açık alanlara ihtiyaç duyar çünkü ne sınırlı alanlarda gezinmek için yeterince çevik ne de kalabalıktaki çarpışmalara dayanacak kadar sağlamdırlar. Chen, "Bugün dronlara bakarsak, genellikle oldukça büyükler" diyor. "Uygulamalarının çoğu açık havada uçmayı içerir.
Soru şu: Çok karmaşık, dağınık alanlarda hareket edebilen böcek ölçeğinde robotlar yaratabilir misiniz?" Chen'e göre, "Küçük hava robotları yapmanın zorluğu çok büyük." Bu dronlar, genellikle motorlarla çalışan büyük olanlardan temelde farklı bir yapı gerektirir. Ancak motorları küçülttükçe verimlilik kaybediyor.
Böcek benzeri robotlar için "alternatifler aramanız gerekiyor" diyor Chen. Şimdiye kadar temel alternatif, piezoelektrik seramik malzemelerden yapılmış küçük, sert bir aktüatör kullanmaktı. Piezoelektrik seramikler ilk nesil minik robotların uçmasına izin verirken, oldukça kırılgandırlar.
Bu, bir böceği taklit edecek bir robot yaparken bir problemdir; Örneğin, avcı bombus arıları saniyede bir çarpışmaya katlanıyor. Chen, karbon nanotüplerle kaplanmış ince kauçuk silindirlerden yapılmış yumuşak aktüatörleri kullanarak daha dayanıklı, küçük bir drone tasarladı. Karbon nanotüplere voltaj uygulandığında, kauçuk silindiri sıkıştıran ve uzatan elektrostatik bir kuvvet üretirler.
Tekrarlanan uzama ve büzülme, insansız hava aracının kanatlarının saniyede yaklaşık 500 kez çırpmasına neden olarak insansız hava aracına böceğe benzer bir esneklik kazandırır. Chen, "Uçarken vurabilirsin ve iyileşebilir" diyor. "Aynı zamanda havada takla gibi agresif manevralar da yapabilir." Sadece 0.6 gram ağırlığında, yaklaşık olarak büyük bir bombus arısının kütlesi olan drone, Chen çalışıyor olsa da, biraz kanatlı küçük bir kaset kasetine benziyor. yusufçuk şeklinde yeni bir prototip üzerinde. Chen, mini drone'ların güvenliği ve işlevselliği sağlamak, mahsulü yapay olarak tozlaştırmak veya bir felaketin ardından arama-kurtarma görevlerini gerçekleştirmek için karmaşık makinelerde gezinebileceğini söylüyor.
"Tüm bunlar mevcut büyük ölçekli robotlar için çok zor olabilir," diyor Chen. Chen’in çalışması, bu ay IEEE İşlemleri Robotics dergisinde yayınlandı. Ortak yazarları arasında MIT PhD öğrencisi Zhijian Ren, Harvard Üniversitesi PhD öğrencisi Siyi Xu ve City University of Hong Kong robotikçi Pakpong Chirarattananon bulunmaktadır.
.

10 Mart 2021 Çarşamba

Ortaklık, yeni RF koruma ürününü piyasaya sürdü - Advanced Textiles Source



Ortaklık, yeni RF koruma ürününü piyasaya sürdü Fotoğraf: Seaman Corp. Seaman Corp., Wooster, Ohio ve V Technical Textiles Inc.
(VTT), Newark, NY, birden çok uygulama için yeni bir tekstil teknolojisi başlattı.
Shelter-Rite® RF ™ ürünleri gelişmiş güvenlik ve güvenlik sunar daha sağlam ve sağlam bir RF (radyo frekansı) korumalı malzeme gerektiren durumlarda. Yüksek performanslı ürünler ve teknolojinin birleşimi, askeri dış mekan RF barınakları, RF perdeleri, havacılık temiz odaları, otomotiv test odaları ve kumaş tabanlı erişim kapıları gibi hava ve nemin faktör olduğu durumlarda bir çözüm sağlar. Shelter-Rite RF, koruyucu bir çözüm olarak mevcut bir mimari yapının dış yüzeyi için bir kaplama olarak da kullanılabilir.
Bu yüksek performanslı PVC kaplı tekstil, bu ince RF korumalı malzemelerin kullanıldığı ortamlarda kullanılmasına izin verir. önceden kullanılamıyorlardı. Daha fazla haber: Drexel Üniversitesi yeni bir başlangıç ​​girişimini başlattı Precision Textiles kimyasal içermeyen FR portföyünü yükseltti brrr °, Texbase ile otomatikleşir Texas Tech dekontaminasyon mendili, hayvanlara yardım eden yeni bir kullanım alanı buldu Acteev teknolojisi OR İnovasyon Ödüllerini kazandı Messe Frankfurt, 2022 yılına kadar büyük ticaret fuarlarını erteledi × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Yumuşak robotik için bir atılım - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



Yumuşak robotik için bir atılım İnsanların daha kolay hareket etmesine yardımcı olabilecek yumuşak robotik giysiler, yumuşak robotik için yeni bir esnek ve hafif güç sisteminin geliştirilmesiyle gerçeğe bir adım daha yaklaşıyor. Bristol Üniversitesi, Bristol, İngiltere'den araştırmacılar, yumuşak, bükülebilir, düşük maliyetli, yapımı kolay ve kredi kartıyla hemen hemen aynı boyutta olan yeni bir elektro-pnömatik pompayı başarılı bir şekilde gösterdiler. Elektro-pnömatik pompa (sağda) ve ölçek için cüzdan kartları. Fotoğraf: Tim Helps, Bristol Üniversitesi.
Robotik profesörü Jonathan Rossiter liderliğindeki SoftLab ve Bristol Robotik Laboratuvarı bilim adamları, yeni pompanın engelli ve yaşa bağlı kas dejenerasyonundan muzdarip insanlar için giyilebilir yardımcı cihazların önünü açabileceğine inanıyor. Yumuşak robotlar, esneyebilen ve bükülebilen uyumlu malzemelerden yapılmıştır. Bu malzemeler, içine hava pompalandığında kasılan yapay kaslar haline getirilebilir. Bu kasların yumuşaklığı, yardımcı giysilere güç vermek için uygun hale getirir. Bununla birlikte, bu pnömatik yapay kaslar, hacimli, gürültülü, karmaşık ve pahalı olan geleneksel elektromanyetik (motorlu) pompalarla güçlendirilmiştir. Bristol Mühendislik Matematiği Bölümünden Prof. Rossiter ve BRL'de Soft Robotics grubu başkanı Prof. Rossiter, “Hareketlilik sorunları olan binlerce insanın hayatı bu yeni teknoloji ile dönüştürülebilir. Yeni pompalar, rahat ve şık güç destekli giysiler sunmamıza yardımcı olacak önemli bir gelişmedir.
Şimdi elektro-pnömatik pompaları daha küçük ve daha verimli hale getirmek için çalışıyoruz. " Ekip, yeni teknolojinin ticarileştirilmesine yardımcı olmak için aktif olarak ortaklar arıyor. Bristol Robotics Laboratory (BRL), Birleşik Krallık'ta çok disiplinli robotik araştırma için bir akademik merkezdir.
Prof. Rossiter liderliğindeki araştırma üzerine bir makale yakın zamanda Science Robotics dergisinde yayınlandı. Daha fazla haber: Yeni bağlantı elemanı fikri mantarlardan ilham alıyor Yeni biyomedikal bant origami tekniklerini kullanıyor Koronavirüsü öldürmek için tasarlanmış yüz maskesi piyasaya sürüldü Konsept otomobilde gösterilen iç mekanlar için dokunmatik yüzeyler RxFiber, tıbbi cihaz elyafının patentini açıkladı MXene'li kumaş elektromanyetik dalgaları engelleyebilir × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.

Yeni teknoloji, katlanabilir güneş pillerini mümkün kılar - Advanced Textiles Source



Yeni teknoloji, katlanabilir güneş pillerini mümkün kılar Kore Cumhuriyeti Pusan ​​Ulusal Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, güneş panellerinde katlanabilir bir teknoloji geliştirmek için katlanabilir elektronik ve telefon ekranlarındaki son gelişmeler üzerine inşa ettiler. Verimli bir katlanabilir iletken için temel gereksinim, bütünlüğünü ve diğer istenen özellikleri korurken çok küçük bir yarıçap içinde bükülme basıncına dayanma yeteneğidir.
Kısacası, ince, esnek, şeffaf ve esnek bir iletken malzemeye ihtiyaç vardır. . Yeni katlanabilir güneş pilinin avantajlarını ve kullanımlarını gösteren bir şema. Fotoğraf: Yoon ve diğerleri (2021), Pusan ​​Ulusal Üniversitesi. Uluslararası bir araştırma ekibi, yüksek şeffaflıkları ve mekanik dirençleri sayesinde tek duvarlı karbon nanotüp (SWNT) filmlerde bir çözüm buldu.
Tek sorun, SWNT'lerin kuvvet uygulandığında alt tabaka yüzeyine yapışmakta zorlanmasıdır ( bükme gibi) ve kimyasal doping gerektirir. Bu sorunu çözmek için bilim adamları, iletken katmanı bir poliimid (PI) substratı içine yerleştirerek nanotüplerdeki boşlukları doldurdular. Araştırmacı Prof.
Il Jeon, "Yalnızca esnek elektronik cihazların aksine, katlanabilir cihazlar 0,5 mm kadar küçük katlanma yarıçaplarıyla çok daha sert deformasyonlara maruz kalır. Bu, esnek hale getirilebilen ancak asla tamamen katlanamayan geleneksel ultra ince cam alt tabakalar ve metal oksit şeffaf iletkenlerle mümkün değildir.
” Maksimum performans sağlamak için, ayrıca elde edilen malzemeye iletkenliğini artırmak için "katkılı". SWNT-PI nanokompozit katmanına küçük safsızlıklar (bu durumda, çekilen elektronları molibden okside) sokarak, elektronların yapı boyunca hareket etmesi için gereken enerji çok daha küçüktür ve dolayısıyla belirli bir akım miktarı için daha fazla yük üretilebilir. . Ortaya çıkan prototipleri ekibin beklentilerini fazlasıyla aştı.
Yalnızca 7 mikrometre kalınlığındaki kompozit film, bükülmeye karşı olağanüstü bir direnç, neredeyse yüzde 80 şeffaflık ve yüzde 15,2'lik bir güç dönüştürme verimliliği sergiledi; bu, karbon nanotüp kullanan güneş pillerinde şimdiye kadar elde edilen en yüksek düzeydir. iletkenler. Araştırma, geçtiğimiz günlerde Advanced Science dergisinde yayınlandı.
Daha fazla haber: Yeşil Düğme: Hohenstein yetkili bir sertifika kuruluşu seçti İpek tekstillerin ısı yalıtımında yeniden kullanılması için süreç geliştirildi Ortaklık, kapalı döngü tekstil geri dönüşümünün peşinde DSM ve Clariter kimyasal geri dönüşüm çözümlerinde ortak Mantar, sürdürülebilir bir ses emici olarak kullanılabilir "Kazak" bitki bazlı bir biyopolimerden örülmüştür × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır.
E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

İşbirliği biyo-temelli giysi sağlar - Advanced Textiles Source



Tasarımcı Phillip Lim, New York merkezli endüstriyel tasarımcı Charlotte McCurdy ile biyolojik olarak parçalanabilen bir taban katmanından yapılmış ve yosunlarda yetişen biyoplastik payetlerle kaplanmış bir elbise yaratmak için ortaklık kurdu. Dezeen.com, işbirliğinin, yüksek profilli tasarımcıları sürdürülebilirlik yenilikçileriyle eşleştiren Slow Factory Foundation tarafından düzenlenen bir kuluçka makinesi olan One X One projesinin bir parçası olduğunu bildirdi. McCurdy, Dezeen'e "Modada sürdürülebilirlik sadece organik, doğal veya geri dönüştürülmüş tekstillerle ilgili değil" dedi. "Emisyonlarımızı sıfıra indireceksek, şu anda fosil yakıtlardan yapılan tekstillerin yüzde 60'ını nasıl değiştireceğimizi düşünmemiz gerekiyor." Buradaki zorluk, bu deneysel, dokunmamış malzemeyi Lim’in moda markası 3.
1 Phillip Lim için lüks bir giysiye dönüştürmenin bir yolunu bulmaktı. Biyoplastik, ipliklerden ziyade tabakalar şeklinde geldiğinden ikili, ortak bir plastik ürünü değiştirirken aynı anda en iyi uygulama olarak payetlere karar verdi. McCurdy, "Bir tasarımcıysanız ve ürün teklifinizin geri kalanı, derinlemesine, dikkatlice düşünülmüş yenilenebilir pamuklar ve sürdürülebilir malzemelerden kaynaklanmayı içeriyorsa, polyester için ulaştığınız payetlerle bir şeyler yapmaya başladığınız anda," diye açıkladı. (Polyester, petrol esaslı bir tekstildir.) McCurdy’in biyoplastik tabakaları, yosunları ısıya maruz bırakarak, iyileştirmek ve katılaşmak için ısmarlama bir kalıba dökülmeden önce birbirine bağlanmaya teşvik edilerek oluşturulur. Geleneksel pulların karakteristik parlaklığını ve sertliğini eşleştirmek için, McCurdy malzemeyi camdan yapılmış daha derin bir kalıba dökerek yansıtıcı yüzeyini nihai ürüne aktarır.
"Modern boyalarımızın ve pigmentlerimizin çoğunluğu petrokimya kökenli," dedi. "Ama Sanayi Devrimi'nden önce fosil yakıtı yerden çıkarmayan muazzam, zengin bir renk sözlüğümüz vardı, bu yüzden mineral pigmentler içeren yağlı boyalar üretmek için geleneksel yaklaşımlara baktım." Payetler 3.
1 Phillip Lim stüdyosuna gönderildi, burada ekip onları deniz yosunu ve bambudan elde edilen bir selüloz elyaf temel ağına bağladı. McCurdy, yarattıklarını sıfır emisyonlu bir geleceğin neye benzeyebileceğine dair bir vizyon sunan bir "konsept elbise" olarak görüyor. Daha önce, tamamen denizdeki makro alglerden yapılmış bir biyoplastik yosun filmi geliştirdi ve bu film, karbonu tüm ömrü boyunca atmosferden ayırıp tutarak, ortaya çıkan malzemeyi karbon negatif hale getirdi.
.

3 Mart 2021 Çarşamba

ShadowSense, robotlara bir "dokunma" hissi verir - Gelişmiş Tekstil Kaynağı



ShadowSense, robotlara bir "dokunma" hissi verir Araştırmacılar, yumuşak robotlara insani bir dokunuş katıyor. Video: Cornell Üniversitesi Robotlar için dokunmaya duyarlı elektronik cilt, birkaç grup tarafından geliştirilmekte olan bir projedir. Cornell Üniversitesi, bilim insanlarının daha basit bir yaklaşım izlediklerini, ancak robotlara dokunulduklarını bildirmek için gölge görüntüleme kameraları kullandıklarını bildirdi.
ShadowSense olarak bilinen deneysel sistem, USB ile çalışan dizüstü bilgisayara bağlı bir kamera içeriyor, yumuşak gövdeli bir robot üzerinde elektronik olmayan yarı saydam bir "deri" altında bulunur. Bir kişi robota yaklaştığında, ortamdaki ışık elinin gölgesini deriye düşürür. Kamera, elin cilde gerçekten ne zaman dokunduğunu, cildin hangi bölgesine dokunduğunu ve hangi hareketi yaptığını belirlemek için makine öğrenimine dayalı algoritmaları kullanarak cildin diğer tarafından (robotun içinde) o gölgeyi takip ediyor. < br> Bu şekilde, ShadowSense yalnızca robota ne zaman ve nerede dokunulduğunu söylemekle kalmaz, aynı zamanda farklı dokunma hareketlerine farklı komutlar da atayabilir. Mevcut prototip robot - esasen silindirik tekerlekli bir iskeletin etrafına gerilmiş naylon deriden oluşan şişirilebilir bir mesane - avuç içi ile dokunma, delme, iki elle dokunma, sarılma, işaret etme ve hiç dokunmama arasında ayrım yapabiliyor aydınlatmanın gücüne ve yönüne bağlı olarak yüzde 87,5 ile 96 arasında doğruluk.
ShadowSense prototipi, robotun cildine dokunan bir kullanıcının elinin gölgesini (sağda) "görür". Fotoğraf: Cornell Üniversitesi Araştırmacılar, dokunmatik ekranlarda veya elektronik cihazlarda da kullanılabileceğinden, teknolojinin uygulamalarının robotik ile sınırlı olmadığını hemen belirtiyorlar. Bununla birlikte, ShadowSense'in şu anda hala bazı sınırlamaları var - yalnızca bir ışık kaynağı gerekli değil, aynı zamanda kameranın cildin etkileşimli kısmının görüş alanı içinde de konumlandırılması gerekiyor.
Aynaların veya ek lenslerin kullanılması ikincisini ele almaya yardım edin. Baş bilim adamı Doç. Prof.
Guy Hoffman. "Bunun nedenlerinden biri, tüm vücut dokunuşunun çok sayıda sensör gerektirmesi ve bu nedenle uygulanmasının pratik olmamasıdır. Bu araştırma, düşük maliyetli bir alternatif sunuyor.
” Araştırma, Etkileşimli, Mobil, Giyilebilir ve Her Yerde Kullanılabilen Teknolojilerle ilgili Hesaplama Makineleri Birliği dergisinde yakın zamanda yayınlanan bir makalede anlatılıyor. Daha fazla haber: Araştırmacılar, hareketi algılayan ve izleyen bir iplik yaratıyor Emici film, terle çalışan giyilebilir cihazlara yol açabilir MIT araştırmacıları, test için ISS'ye algılama kumaşları gönderiyor Meyve sineği gözü çalışması gelecekteki tekstil ürünlerini etkileyebilir Solight Design, SEEUS95 kendinden yapışkanlı maskeyi piyasaya sürüyor Tasarımcı, "biyo-araştırma" oluşturmak için araştırmacılarla birlikte çalışır × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

Yeni bağlantı elemanı fikri mantarlardan ilham alıyor - Advanced Textiles Source



Yeni bağlantı elemanı fikri mantarlardan ilham alıyor Yeni geliştirilen bir tutturucu, hiçbirine zarar vermeden üç tip kumaşa takıldı ve çıkarıldı. Fotoğraf: Preeti Sharma. Velcro® gibi cırt cırtlı tutturma malzemeleri, bağlantı elemanı çekilirken malzemelere zarar verebileceğinden, araştırmacılar mantarlardan esinlenen bir alternatif üzerinde çalışmaya başladılar.
Hollanda'da yapılan işten gelen 3B baskılı tutturucu Wageningen Üniversitesi sert kancalara sahip değil, bunun yerine küçük mantarlar gibi şekillendirilmiş yumuşak polimer yapılar kullanıyor. Hassas bir kumaş parçasına bastırıldığında, tutturucunun mantar "kapakları" bu kumaşın lifleriyle kenetlenir ve ikisini bir arada tutar. Bunları ayırırken, "mantarlar" lifleri nazikçe serbest bırakır.
Araştırmacı Preeti Sharma, "Askeri kullanım için çocuk bezleri veya sessiz tutturucular gibi birçok uygulamada kullanılabilir" diyor. "Hala yapılacak çok fazla araştırma var, ancak mantar şeklindeki tasarım, yumuşak mekanik bağlantı elemanları için oldukça iyi çalıştı.
" Bu teknoloji, ayaklı robotların ayak tabanlarında da kullanılabilir, bu da onların yürümelerine olanak sağlar. duvarlar veya kertenkeleler gibi tavanlar. Yakın zamanda Biointerphases dergisinde çalışma hakkında bir makale yayınlandı. Kaynak: Amerikan Fizik Enstitüsü, www.
newatlas.com. Daha fazla haber: Yeni biyomedikal bant origami tekniklerini kullanıyor Koronavirüsü öldürmek için tasarlanmış yüz maskesi piyasaya sürüldü Konsept otomobilde gösterilen iç mekanlar için dokunmatik yüzeyler RxFiber, tıbbi cihaz elyafının patentini açıkladı MXene'li kumaş elektromanyetik dalgaları engelleyebilir Westex ve Polartec, Polartec FR Koleksiyonunu görücüye çıkardı × Kapat Lütfen giriş yapın veya kayıt olun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun.
Kuruluşlar için lütfen kişisel kimlik bilgilerinizi kuruluşunuzla birlikte kullanın. Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil iletişim kişisi olacaktır. E Parola Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluşturun.