28 Haziran 2022 Salı

Techtextil, Texprocess Frankfurt'ta düzenlendi



117 katılımcı ülke ile Frankfurt fuar merkezinde uluslararası tekstil fuarlarının yeniden lansmanı gerçekleştirildi. Üç etkinliğin tamamında—Techtextil, Texprocess ve bir defaya mahsus Heimtextil Summer Special—İtalya, Fransa, Türkiye, Büyük Britanya, Hollanda, Belçika, İspanya, Polonya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Pakistan ve ABD
en çok ziyaretçi çeken ülkeleri oluşturdu. “Tekstil ticaret fuarı işi geri döndü ve küresel gücünü gösteriyor. … Küresel zorluklar zemininde, Birleşmiş Milletler Ortaklıklar Ofisi ile işbirliği içinde Bilinçli Moda ve Yaşam Tarzı Ağı gibi uluslararası ortaklıklarımızı genişletmeye devam edeceğiz” diyor Messe Frankfurt Yönetim Kurulu Üyesi Detlef Braun.< br> Devam eden seyahat kısıtlamalarına rağmen, her üç ticaret fuarı da hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından pandemi öncesi uluslararası seviyelerini korudu. Eski ve yeni ortaklarla yoğun canlı tartışmalar, kişisel alışverişlerde yeni küresel temaslar, doğrudan diyalogda kendiliğinden işbirliği nihayet yeniden mümkün oldu. Yaklaşık 1.000 milyar USD'lik küresel hacmi ve 2026 yılına kadar yüzde 4,
4'ün üzerinde tahmin edilen büyüme oranıyla tekstil endüstrisi, en önemli küresel endüstrilerden biridir. Textiles & Textile Technologies Başkan Yardımcısı Olaf Schmidt, “Tekstil endüstrisi, yüz yüze etkileşime ihtiyaç duyan yüksek büyüme gösteren bir pazar olmaya devam ediyor” diyor. Techtextil ve Texprocess'te, sürdürülebilir malzeme ve işleme teknolojileri, otomasyon ve dijital süreçler ile yenilikler ve ilerici yeni gelişmeler, katılımcı ürün yelpazesinde sunuldu.
Techtextil ve Texprocess gibi konferans formatları tarafından bilgi ve ilham sağlandı. Forum. Techtextil ve Texprocess de ilk kez sanal olarak gerçekleşti ve katılımcıların kendilerini dijital olarak tanıttıkları ve böylece ticaret fuarındaki varlıklarını genişlettikleri yer aldı. Techtextil ve Texprocess'in dijital platformu 8 Temmuz 2022'ye kadar mevcut olacak.
Bir sonraki Techtextil ve Texprocess 23-26 Nisan 2024'te yapılacak..

Reebok ilk uyarlanabilir ayakkabılarını tanıttı



Ne var ne yok? | 27 Haziran 2022 | Gönderen: IFAI Fermuardaki çekme şeritleri, spor ayakkabıların kaymasını kolaylaştırır. Fotoğraf: Reebok Reebok, engelli insanları güçlendirmek için özel olarak tasarlanmış bir spor ayakkabı koleksiyonu başlatmak için Zappos Adaptive ile iş birliği yaptı. "Fit to Fit" adlı uyarlanabilir ayakkabı, stilden ödün vermeden işlevsellik ve kapsayıcılık için tasarlandı.
Koleksiyonda iki spor ayakkabı modeli var: spor aktiviteleri için Nanoflex Parafit TR ve Club MEMT Parafit tenis ayakkabısı. Her iki modelde de bağcıklara ek olarak bir orta boy fermuar bulunur, bu da kullanıcıların ayakkabıları kolayca giyip çıkarabileceği anlamına gelir. Ayrıca topuklarda ve fermuarda çekme kulpları vardır.
Her iki model de tek ayakkabı veya çift olarak satın alınabilir. Club MEMT ayrıca daha geniş ayak desteği için ekstra 4E, kolay hareket için düşük kesimli tasarım ve kişiye özel uyum için çıkarılabilir çorap astarı sunar. Koleksiyon artık çeşitli üniseks boyut ve renklerde mevcuttur.
Bu Hikayeyi Paylaş Şunları da beğenebilirsiniz...
Tekstil bazlı filtre karbondioksiti temizleyebilir Kendi kendine çalışan akıllı yastık uykuyu takip ediyor Çözünen kalp pili artık daha akıllı hale geldi PANGAIA ve Spiber biyofabrike kapşonluyu piyasaya sürdü Akıllı stent kan akışı verilerini iletebilir Akıllı cilt, insan cildinin algılama yeteneğini taklit eder.

Terra Carta kazananları arasında inekler için giyilebilir



EkoNot | 27 Haziran 2022 | Gönderen: IFAI Fotoğraf: Sıfır Emisyonlu Hayvancılık Projesi. İnekler için metan azaltıcı bir maske, Birleşik Krallık
iklim çözümü yarışmasının kazananları arasındaydı. Prens Charles ve eski Apple CDO'su Jony Ive kısa süre önce iklim krizi çözümleri geliştirmek için kurulan Terra Carta Design Lab'in dört kazananını duyurdu. 125 başvuru arasından ödül alan projeler arasında şunlar yer alıyor: lastik aşınmasının yakalanması ve izlenmesine öncülük eden bir temiz teknoloji girişimi; yüzde 100 geri dönüştürülebilir ve kimyasal içermeyen dış mekan performans tekstili; bitki ve ağaç restorasyonu için gıda atıklarından yapılan aerodinamik tohum kabukları; ve inekler için metan emisyonlarını azaltmak için giyilebilir cihaz.
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) raporlarına göre, her biri günde 400 litre metan soluyan 1,6 milyar sığır, küresel ısınmanın önde gelen nedenlerinden biridir. Sıfır Emisyonlu Hayvancılık Projesi (ZELP), sığırlar için metan emisyonlarını gerçek zamanlı olarak nötralize etmek için giyilebilir bir cihaz tasarladı.
İnek nefes verirken, metan bir katalizörden geçerek oksitlenir ve ardından CO2 ve su buharı olarak havaya salınır. . Teknoloji, metan azaltımını ve çiftçiler için refah, verimlilik ve doğurganlık ölçümleri gibi temel verileri hassas bir şekilde takip ediyor ve ekip, emniyet kemerinin ineğin kafasına rahatça oturduğunu söylüyor. Bu Hikayeyi Paylaş Siz de beğenebilirsiniz.
.. Hücre ekili deri destekli pilot üretim Nike spor ayakkabılarını üç parça halinde geri dönüştürüyor Bilim adamları PET'i parçalayan enzim geliştiriyor Mikrofiber Yenilik Yarışmasında tanınan kazananlar Bitki atıklarından güneş panelleri üretiliyor Güneş enerjisiyle çalışan elektrikli katamaran, uçurtma kanadına sahiptir.

23 Haziran 2022 Perşembe

OSHA, eğitim hibelerinde 11.7 milyon dolar yönetiyor



ABD Çalışma Bakanlığı, çalışanların ve işverenlerin işyerinde güvenlik ve sağlık tehlikelerini belirlemelerine ve önlemelerine yardımcı olmak için eğitim ve öğretimin verilmesini desteklemek için Susan Harwood Eğitim Bursları'nda 11 milyon ABD doları
7 milyon ABD doları tutarında bir finansman fırsatı sağlayacaktır. Bakanlığın Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA) tarafından yönetilen hibeler, dezavantajlı, yetersiz hizmet alan, düşük gelirli ve ulaşılması zor, risk altındaki işçileri ve işverenleri hedef alacaktır. Hibeler, topluluk temelli, inanç temelli, taban örgütleri, işveren dernekleri, işçi sendikaları, katılma işçi/yönetim dernekleri, Kızılderili kabileleri ve devlet/eyalet kolejleri ve üniversiteleri dahil olmak üzere kar amacı gütmeyen kuruluşlar için geçerlidir.
Başvuru sahipleri aşağıdaki kategorilerde başvurabilir: Hedeflenen konu eğitimi: İş yeri tehlikelerini belirleyen ve önleyen ve başvuru sahiplerinin OSHA tarafından belirlenen iş yeri güvenliği ve sağlığı tehlikeleri konusunda eğitim vermesini gerektiren eğitim programlarını destekleyin. Eğitim ve öğretim materyalleri geliştirme: İş yeri tehlikelerini belirleyen ve önleyen, sınıfa hazır kaliteli eğitim ve eğitim materyallerinin geliştirilmesini destekleyin. Kapasite geliştirme: Kuruluşların, ihtiyaçları değerlendirmek için yeni bir eğitim programı geliştirmesine ve tam ölçekli bir güvenlik ve sağlık eğitimi programına ilerlemek için bir plan formüle etmesine, işçilere iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, eğitimi ve ilgili yardım sağlama kapasitelerini genişletmesine izin verin ve işverenler.
Başvuruları en geç 23:59'a kadar gönderin. Doğu saati ile
1, 2022. Başvuranların, başvurmak için grants.gov ve Ödül Yönetim Sistemine kayıt olmaları gerekir.
Burslar, OSHA'daki 17 yılı boyunca benzen, formaldehit, kan yoluyla bulaşan patojenler ve inşaat sektöründe kurşun için işyeri güvenlik yönergeleri geliştiren Dr. Susan Harwood'un mirasını ve çalışmalarını onurlandırıyor. Harwood ayrıca, tekstil işçileri arasında astım benzeri semptomlara neden olan bir akciğer hastalığı olan bysinozu neredeyse ortadan kaldıran OSHA'nın pamuk tozu standardının birincil yazarıydı.
Daha fazla haber: Ocean Shipping Reform Act, ABD denizcilik yasasını güncelliyor USDA, tarımsal nakliye darboğazlarını hafifletmek için Houston Limanı ile ortak oldu TenCate Geosynthetics, Bidim Bamboo yüksek mukavemetli geotekstil ürününü tanıttı Etkinlik kiralama sektörünün efsanesi Bick Jones emekli oldu Bluesign ve SCTI, sürdürülebilir kimya endeksi geliştiriyor.

17 Haziran 2022 Cuma

Tekstil grupları ABD'yi Çin'e yönelik ceza tarifelerini sürdürmeye çağırıyor



Üç önemli Amerikan tekstil imalat grubu bugün yaptığı açıklamada, Biden yönetiminin Çin'den gelen bitmiş tekstil ve konfeksiyon üzerindeki 301. madde ceza tarifelerini sürdürmesi veya hayatta bir kez görülen yakın kıyı trendlerini tersine çevirme ve ABD ve Batı Yarımküre'deki kritik yatırımları ve işleri baltalama riskiyle karşı karşıya kalması gerektiğini söyledi.
Tarifelerin dört yıllık bir yasal incelemesini yürüten ABD Ticaret Temsilciliği'nin (USTR) ofisine yapılan resmi bir sunumda, birlikler Çin'den yapılan ithalatta ceza tarifelerinin sürdürülmesine güçlü destek verdiklerini ifade ettiler ve tarifelerin kaldırılmasıyla ilgili sonuçlar konusunda uyarıda bulundular. onları.
Gruplar, "[Biden yönetiminin ticaret] politikasının önemli bir yönü, Çin'in yaygın, yağmacı ticaret uygulamalarında önemli iyileştirmeler olmadan, Bölüm 301 tarifelerini sürdürme ihtiyacıdır" dedi. Tarifeleri kaldırmak, "Çin'deki giyim fiyatları Bölüm 301 tarifeleriyle bile dibe vurmaya devam ettiği için, yönetimin enflasyonist baskıları hafifletme hedefine ulaşmak için hiçbir şey yapmaz" dediler. Başvuru, Ulusal Tekstil Kuruluşları Konseyi (NCTO) ve Dar Kumaşlar Enstitüsü (NFI) ve Endüstriyel Kumaşlar Enstitüsü (USIFI) - Gelişmiş Tekstiller Derneği'nin (ATA) her iki bölümü tarafından sunuldu.
  Dernekler, aşağıdakilerin tamamını temsil eder: ABD tekstil üretim zinciri.
"Onlarca yıldır, Çin'in yasa dışı eylemleri neredeyse her yerli imalat sektörünün altını oydu ve milyonlarca ABD işinin doğrudan kaybına katkıda bulundu.
Devlet destekli bu yıkıcı uygulamalar arasında fikri mülkiyet hırsızlığının yanı sıra imalat, sanayi alanlarında yaygın devlet mülkiyeti yer alıyor. Sincan bölgesinde sübvansiyonlar ve iğrenç emek ve insan hakları ihlalleri” dedi. "Bu tarifeleri iptal etmek, Çin tedarik zincirlerine daha fazla sağlıksız bağımlılık yaratacak ve kötü aktörler ABD'nin
onları sorumlu tutmayacağını bildiği için gelecekteki sistematik ticaret suiistimallerini cesaretlendirecek." Tarifeler, Çin'in devam eden IP ve ilgili ticaret ihlallerine yanıt olarak 2018'den başlayarak Çin'e uygulandı. Çin o zamandan beri ABD ile 2020'de vardığı bir anlaşmaya uymadı.
Tam gönderime buradan bakın. Daha fazla haber: Miami Corporation'da yeni işe alınanlar Formosa Plastics, Teksas'ta 207 milyon dolarlık HDPE geomembran reçine tesisi inşa ediyor TikTok kampanyası genç denizcileri hedefliyor Beton Kanvas, daha düşük karbonlu, yüksek performanslı ürün serisini tanıtıyor Milliken ve Lenzing, koruyucu tekstil sürdürülebilirliği için ortak.

11 Haziran 2022 Cumartesi

Çözülen kalp pili artık daha akıllı hale geldi



Yalnızca bir yıl önce, Northwestern Üniversitesi bilim adamları, artık ihtiyaç duyulmadığında vücutta zararsız bir şekilde çözünen, tamamen implante edilebilir, kablosuz bir cihaz olan ilk geçici kalp pilini tanıttı. Şimdi, üst gövdenin etrafına yerleştirilmiş dört yumuşak, esnek, kablosuz, giyilebilir sensör ve kontrol ünitesinden oluşan koordineli bir ağa entegre edilmiş yeni, akıllı bir versiyonu piyasaya sürdüler. Sensörler, vücut sıcaklığı, oksijen seviyeleri, solunum, kas tonusu, fiziksel aktivite ve kalbin elektriksel aktivitesi dahil olmak üzere vücudun çeşitli fizyolojik fonksiyonlarını sürekli olarak izlemek için birbirleriyle iletişim kurar.
Sistem daha sonra bu birleşik aktiviteyi analiz etmek için algoritmalar kullanır. anormal kalp ritimlerini otonom olarak tespit etmek ve kalbi ne zaman ve hangi hızda atacağına karar vermek. Tüm bu bilgiler bir akıllı telefona veya tablete aktarılır, böylece doktorlar hastalarını uzaktan izleyebilir. Yeni geçici kalp pili ve sensör/kontrol ağı, kalp ameliyatından sonra geçici kalp pili uygulamasına ihtiyaç duyan veya kalıcı bir kalp pili bekleyen hastalarda kullanılabilir.
Kalp pili, ağdaki bir düğümden kablosuz olarak enerji toplar; bu, yumuşak bir şekilde çalışan küçük bir kablosuz cihazdır. hastanın göğsüne yapışır. Bu teknoloji, teller (veya kablolar) dahil olmak üzere harici donanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Sistemin hastayla iletişim kurmasını sağlamak için araştırmacılar, vücudun herhangi bir yerine takılabilen küçük, giyilebilir bir dokunsal geri bildirim cihazı dahil ettiler.
Sensörler bir sorun algıladığında (düşük pil gücü, yanlış cihaz yerleştirme veya kalp pili arızası), dokunsal cihaz, kullanıcıları uyaran ve onları sorun hakkında bilgilendiren belirli modellerde titrer. McCormick Mühendislik Okulu'nda profesör olan Igor R. Efimov, "Mevcut ayarlarda geçici kalp pilleri, kalbi uyaran harici bir jeneratöre bağlı bir kablo gerektirir," dedi. "Kalp kendini uygun şekilde uyarma yeteneğini yeniden kazandığında, telin çekilmesi gerekir.
Tahmin edebileceğiniz gibi, bu kalbe bağlı bir teli çekmek için oldukça dramatik bir işlemdir. Bu soruna farklı bir açıdan yaklaşmaya karar verdik. Kolayca çözülen ve çıkarılması gerekmeyen bir kalp pili yarattık.
Bu, tehlikeli bir adım olan teli çekmeyi önler.” "Mevcut kalp pilleri oldukça akıllıdır ve hastaların değişen ihtiyaçlarına iyi yanıt verir," diyor Kardiyoloji Bölümünde tıp profesörü Rishi Arora. “Ancak giyilebilir modüller, geleneksel kalp pillerinin yaptığı her şeyi ve daha fazlasını yapıyor. Bir hasta temelde göğsüne küçük bir yama takar ve kalp pilini kontrol etmek için gerçek zamanlı geri bildirim alır.
Kalp pili yalnızca biyolojik olarak emilebilir olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp pilinin olağan faaliyetlere yanıt vermesine olanak tanıyan yumuşak, giyilebilir bir yama tarafından kontrol edilir. implante edilebilir sensörlere ihtiyaç duymadan hayatın Çalışma, Northwestern'den John Rogers, Ph.D.
, Louis Simpson ve Kimberly Querrey Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Profesörü, Biyomedikal Mühendisliği; Prof. Arora ve Prof. Efimov.
Çalışmaları Science dergisinde yayınlandı.

10 Haziran 2022 Cuma

Hücre ekili deri destekli pilot üretim



VitroLabs, dünyanın ilk hücreli deri üretimi olduğunu söylediği şeyi inşa etmek ve ölçeklendirmek için 46 milyon dolar topladı. Merkezi Milpitas, Kaliforniya'da bulunan biyoteknoloji şirketi, finansmanın Aronomics tarafından yönetildiğini söylüyor; ek yatırımcılar arasında BESTSELLER's Invest FWD, küresel lüks grup Kering, Khosla Ventures, aktör ve çevreci Leonardo DiCaprio, New Agrarian ve Regeneration yer alıyor.
VC.​ CEO Ingvar Helgason, çevresel etkiyi büyük ölçüde azaltırken ve hayvan refahını teşvik ederken lüks endüstrisinin standartlarını karşılayan yüksek kaliteli malzemeler yaratma misyonuyla VitroLabs'ı kurdu. Helgason, "Çevre yönetiminin her zamankinden daha önemli olduğu bir zamanda, biyoteknoloji şirketleri malzeme üretme ve tedarik zincirleri oluşturma şeklimizi değiştirmede öncülük etme fırsatına sahip" diyor Helgason.
"Şirketlerde bir patlama oldu. deriye alternatif malzemeler geliştirmek. Bununla birlikte, VitroLabs'ta ekili hayvan derimiz, endüstrinin, zanaatkarların ve tüketicilerin deri hakkında bildiği ve sevdiği biyolojik özellikleri korurken, geleneksel deri üretim sürecinin, kaynak kullanımıyla ilişkili çevresel ve etik açıdan en zararlı yönlerini ortadan kaldırıyor." 2016 yılından bu yana şirket, yalnızca birkaç hayvan hücresinden hücre ekili hayvan derisi oluşturmak için gelişmiş doku mühendisliği süreçleri kullanılarak yapılan son teknoloji malzemeye öncülük ediyor.
Şirket, hücre genişlemesinin optimizasyonunda ürün kalitesi konusunda önemli ilerleme kaydetti. yeni, büyük ölçekli bir doku kültivatörünün süreçleri ve tescilli tasarımı. 2021 sonbaharında, şirket tezgahtan ticarileştirmeye geçerken, şirket pilot üretim ve laboratuvar alanı için tasarlanmış 45.000 metrekarelik yeni tesisine taşındı. Yakın zamanda sağlanan fon, bilimsel, üretim ve iş geliştirme ekiplerinin genişletilmesiyle ticarileştirmeyi hızlandırmak için kullanılacak.
.

Çözünen kalp pili artık daha akıllı hale geldi



Sadece bir yıl önce, Northwestern Üniversitesi bilim adamları, artık ihtiyaç duyulmadığında vücutta zararsız bir şekilde çözünen, tamamen implante edilebilir, kablosuz bir cihaz olan ilk geçici kalp pilini tanıttı. Şimdi, üst gövdenin etrafına yerleştirilmiş dört yumuşak, esnek, kablosuz, giyilebilir sensör ve kontrol ünitesinden oluşan koordineli bir ağa entegre edilmiş yeni, akıllı bir versiyonu piyasaya sürdüler. Sensörler, vücut sıcaklığı, oksijen seviyeleri, solunum, kas tonusu, fiziksel aktivite ve kalbin elektriksel aktivitesi dahil olmak üzere vücudun çeşitli fizyolojik fonksiyonlarını sürekli olarak izlemek için birbirleriyle iletişim kurar.
Sistem daha sonra bu birleşik aktiviteyi analiz etmek için algoritmalar kullanır. anormal kardiyak ritimleri otonom olarak tespit etmek ve kalbi ne zaman ve hangi hızda atacağına karar vermek. Tüm bu bilgiler bir akıllı telefona veya tablete aktarılır, böylece doktorlar hastalarını uzaktan izleyebilir. Yeni geçici kalp pili ve sensör/kontrol ağı, kalp ameliyatından sonra geçici kalp pili uygulamasına ihtiyaç duyan veya kalıcı bir kalp pili bekleyen hastalarda kullanılabilir.
Kalp pili, ağdaki bir düğümden kablosuz olarak enerji toplar; bu, yumuşak bir şekilde çalışan küçük bir kablosuz cihazdır. hastanın göğsüne yapışır. Bu teknoloji, teller (veya kablolar) dahil olmak üzere harici donanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Sistemin hastayla iletişim kurmasını sağlamak için araştırmacılar, vücudun herhangi bir yerine takılabilen küçük, giyilebilir bir dokunsal geri bildirim cihazı dahil ettiler.
Sensörler bir sorun algıladığında (düşük pil gücü, yanlış cihaz yerleştirme veya kalp pili arızası), dokunsal cihaz, kullanıcıları uyaran ve onları sorun hakkında bilgilendiren belirli modellerde titrer. McCormick Mühendislik Okulu'nda profesör olan Igor R. Efimov, "Mevcut ayarlarda geçici kalp pilleri, kalbi uyaran harici bir jeneratöre bağlı bir kablo gerektirir," dedi. "Kalp kendini uygun şekilde uyarma yeteneğini yeniden kazandığında, telin çekilmesi gerekir.
Tahmin edebileceğiniz gibi, bu kalbe bağlı bir teli çekmek için oldukça dramatik bir işlemdir. Bu soruna farklı bir açıdan yaklaşmaya karar verdik. Kolayca çözülen ve çıkarılması gerekmeyen bir kalp pili yarattık.
Bu, tehlikeli bir adım olan teli çekmeyi önler.” "Mevcut kalp pilleri oldukça akıllıdır ve hastaların değişen ihtiyaçlarına iyi yanıt verir," diyor Kardiyoloji Bölümünde tıp profesörü Rishi Arora. “Ancak giyilebilir modüller, geleneksel kalp pillerinin yaptığı her şeyi ve daha fazlasını yapıyor. Bir hasta temelde göğsüne küçük bir yama takar ve kalp pilini kontrol etmek için gerçek zamanlı geri bildirim alır.
Kalp pili yalnızca biyolojik olarak emilebilir olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp pilinin olağan faaliyetlere yanıt vermesine olanak tanıyan yumuşak, giyilebilir bir yama tarafından kontrol edilir. implante edilebilir sensörlere ihtiyaç duymadan hayatın Çalışma, Northwestern'den John Rogers, Ph.D.
, Louis Simpson ve Kimberly Querrey Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Profesörü, Biyomedikal Mühendisliği; Prof. Arora ve Prof. Efimov.
Çalışmaları Science dergisinde yayınlandı.

Çözünen kalp pili artık daha akıllı hale geldi



Sadece bir yıl önce, Northwestern Üniversitesi bilim adamları, artık ihtiyaç duyulmadığında vücutta zararsız bir şekilde çözünen, tamamen implante edilebilir, kablosuz bir cihaz olan ilk geçici kalp pilini tanıttı. Şimdi, üst gövdenin etrafına yerleştirilmiş dört yumuşak, esnek, kablosuz, giyilebilir sensör ve kontrol ünitesinden oluşan koordineli bir ağa entegre edilmiş yeni, akıllı bir versiyonu piyasaya sürdüler. Sensörler, vücut sıcaklığı, oksijen seviyeleri, solunum, kas tonusu, fiziksel aktivite ve kalbin elektriksel aktivitesi dahil olmak üzere vücudun çeşitli fizyolojik fonksiyonlarını sürekli olarak izlemek için birbirleriyle iletişim kurar.
Sistem daha sonra bu birleşik aktiviteyi analiz etmek için algoritmalar kullanır. anormal kardiyak ritimleri otonom olarak tespit etmek ve kalbi ne zaman ve hangi hızda atacağına karar vermek. Tüm bu bilgiler bir akıllı telefona veya tablete aktarılır, böylece doktorlar hastalarını uzaktan izleyebilir. Yeni geçici kalp pili ve sensör/kontrol ağı, kalp ameliyatından sonra geçici kalp pili uygulamasına ihtiyaç duyan veya kalıcı bir kalp pili bekleyen hastalarda kullanılabilir.
Kalp pili, ağdaki bir düğümden kablosuz olarak enerji toplar; bu, yumuşak bir şekilde çalışan küçük bir kablosuz cihazdır. hastanın göğsüne yapışır. Bu teknoloji, teller (veya kablolar) dahil olmak üzere harici donanım ihtiyacını ortadan kaldırır. Sistemin hastayla iletişim kurmasını sağlamak için araştırmacılar, vücudun herhangi bir yerine takılabilen küçük, giyilebilir bir dokunsal geri bildirim cihazı dahil ettiler.
Sensörler bir sorun algıladığında (düşük pil gücü, yanlış cihaz yerleştirme veya kalp pili arızası), dokunsal cihaz, kullanıcıları uyaran ve onları sorun hakkında bilgilendiren belirli modellerde titrer. McCormick Mühendislik Okulu'nda profesör olan Igor R. Efimov, "Mevcut ayarlarda geçici kalp pilleri, kalbi uyaran harici bir jeneratöre bağlı bir kablo gerektirir," dedi. "Kalp kendini uygun şekilde uyarma yeteneğini yeniden kazandığında, telin çekilmesi gerekir.
Tahmin edebileceğiniz gibi, bu kalbe bağlı bir teli çekmek için oldukça dramatik bir işlemdir. Bu soruna farklı bir açıdan yaklaşmaya karar verdik. Kolayca çözülen ve çıkarılması gerekmeyen bir kalp pili yarattık.
Bu, tehlikeli bir adım olan teli çekmeyi önler.” "Mevcut kalp pilleri oldukça akıllıdır ve hastaların değişen ihtiyaçlarına iyi yanıt verir," diyor Kardiyoloji Bölümünde tıp profesörü Rishi Arora. “Ancak giyilebilir modüller, geleneksel kalp pillerinin yaptığı her şeyi ve daha fazlasını yapıyor. Bir hasta temelde göğsüne küçük bir yama takar ve kalp pilini kontrol etmek için gerçek zamanlı geri bildirim alır.
Kalp pili yalnızca biyolojik olarak emilebilir olmakla kalmaz, aynı zamanda kalp pilinin olağan faaliyetlere yanıt vermesine olanak tanıyan yumuşak, giyilebilir bir yama tarafından kontrol edilir. implante edilebilir sensörlere ihtiyaç duymadan hayatın Çalışma, Northwestern'den John Rogers, Ph.D.
, Louis Simpson ve Kimberly Querrey Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Profesörü, Biyomedikal Mühendisliği; Prof. Arora ve Prof. Efimov.
Çalışmaları Science dergisinde yayınlandı.

PANGAIA ve Spiber biyofabrike kapşonluyu piyasaya sürdü



Los Angeles, Kaliforniya merkezli malzeme bilimi şirketi PANGAIA, PANGAIA Lab bünyesinde, biyoteknolojik Brewed Protein™ lifleri ve organik pamuk içeren, Japon biyomateryal üretim grubu Spiber Inc. ile ortaklaşa yapılan sınırlı sayıda bir sweatshirt olan dördüncü kapsülü tanıttı.
Şirket, Brewed Protein liflerinden yapılan bir sweatshirt'ün ilk kez dünya çapında satışa sunulacağını söylüyor. Bu, PANGAIA ve Spiber Inc. arasında çok yıllı bir anlaşmanın başlangıcını temsil ediyor. PANGAIA Lab, yaşam tarzı ürünlerine ileri teknoloji getiren, şirket içindeki keşif platformudur.
Spiber ile olan ortaklık, fosil yakıtlara ve hayvan türevli elyaflara biyo-tabanlı alternatifler bulmaya yönelik ortak bir misyonla doğdu. PANGAIA Baş İnovasyon Sorumlusu Dr. Amanda Parkes, "Spiber's Brewed Protein elyafları, biyofabrikasyon yoluyla kumaş yaratma şeklimizi bozacak ve markaların karbonu kirleten malzemelerden uzaklaşmasını sağlayacak" diyor. Spiber's Brewed Protein malzemeleri, bitki türevli biyokütleden ve farklı uygulamalar için şekillendirilebilen biyolojik bir yapı bloğu üreten tescilli bir fermantasyon işleminden yapılır.
Polimerler, hassas filament liflerinden çeşitli biçimlere dönüştürülebilir. kaşmir benzeri yumuşaklığa veya yünün termal ve nem emici özelliklerine sahip iplikleri eğirmek için ipeksi parlaklık. Büyük ölçekli üretimin, önemli ölçüde daha düşük sera gazı emisyonları üretmesi ve kaşmir gibi geleneksel hayvansal türevli liflerden daha az arazi ve su kullanımı gerektirmesi bekleniyor..

PANGAIA ve Spiber biyofabrike kapşonluyu piyasaya sürdü



Los Angeles, Kaliforniya merkezli malzeme bilimi şirketi PANGAIA, PANGAIA Lab bünyesinde, biyoteknolojik Brewed Protein™ lifleri ve organik pamuk içeren, Japon biyomateryal üretim grubu Spiber Inc. ile ortaklaşa yapılan sınırlı sayıda bir sweatshirt olan dördüncü kapsülü tanıttı.
Şirket, Brewed Protein liflerinden yapılan bir sweatshirt'ün ilk kez dünya çapında satışa sunulacağını söylüyor. Bu, PANGAIA ve Spiber Inc. arasında çok yıllı bir anlaşmanın başlangıcını temsil ediyor. PANGAIA Lab, yaşam tarzı ürünlerine ileri teknoloji getiren, şirket içindeki keşif platformudur.
Spiber ile olan ortaklık, fosil yakıtlara ve hayvan türevli elyaflara biyo-tabanlı alternatifler bulmaya yönelik ortak bir misyonla doğdu. PANGAIA Baş İnovasyon Sorumlusu Dr. Amanda Parkes, "Spiber's Brewed Protein elyafları, biyofabrikasyon yoluyla kumaş yaratma şeklimizi bozacak ve markaların karbonu kirleten malzemelerden uzaklaşmasını sağlayacak" diyor. Spiber's Brewed Protein malzemeleri, bitki türevli biyokütleden ve farklı uygulamalar için şekillendirilebilen biyolojik bir yapı bloğu üreten tescilli bir fermantasyon işleminden yapılır.
Polimerler, hassas filament liflerinden çeşitli biçimlere dönüştürülebilir. kaşmir benzeri yumuşaklığa veya yünün termal ve nem emici özelliklerine sahip iplikleri eğirmek için ipeksi parlaklık. Büyük ölçekli üretimin, önemli ölçüde daha düşük sera gazı emisyonları üretmesi ve kaşmir gibi geleneksel hayvansal türevli liflerden daha az arazi ve su kullanımı gerektirmesi bekleniyor..