29 Mart 2022 Salı

Akıllı tekstiller için yeni ivme



Footfalls ve Heartbeats tarafından geliştirilen KiTT, eklem hareketlerini gerçek zamanlı olarak izleyerek sporculara ve fizyoterapistlere faydalı veriler sağlar. Fotoğraf: Footfalls & Heartbeats (UK) Ltd. Akıllı tekstiller için küresel pazarın 2024 yılına kadar 3 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Bu, Grand View Research tarafından hazırlanan 2021 akıllı kumaş endüstrisi raporuna dayanan olumlu bir görünüm.
Ancak, Avrupa'da bu alanda faaliyet gösteren büyük ve küçük şirketler engellerle karşı karşıya. ürünlerinin geliştirilmesinde ve ölçeklendirilmesinde. Akıllı tekstiller için iki kuluçka ve hızlandırıcı programı olan SmartX ve SmartEE'ler, Avrupa Komisyonu'nun Horizon 2020 fonunun bir parçası olarak üç yıllık misyonları boyunca bu konuya odaklanıyor. Programlar, akıllı tekstillerdeki fırsatların kilidini açmanın anahtarının işbirliği olduğuna inanıyor.
Bu platformlar tarafından seçilen gelecek vaat eden projeler, bir araştırma merkezleri ağına, tekstil ve elektronik danışmanlarına ve potansiyel iş ortaklarına ve yatırımcılara erişebiliyor. SmartX koordinatörü ve Tekstil ve Giyim Geleceği için Avrupa Teknoloji Platformu (ETP) genel sekreteri Lutz Walter, “Bağımsız araştırma firmaları akıllı tekstil pazarının geleneksel tekstil ve hazır giyim endüstrisinden 80 kat daha hızlı büyüyeceğine inanıyor” diyor. "Ancak bu sektörün karşılaştığı en büyük zorluk ve birçok prototipin pazara ulaşmamasının nedeni, güçlü bir değer zincirinin olmamasıdır.
" Tedarik zincirindeki boşlukları doldurmak, SmartX'in "boşlukları dolduracak" bilgi birikimine sahip KOBİ'leri destekleyerek ele almaya çalıştığı şeydir. Bu sayede Avrupa'nın akıllı tekstillerde dünya lideri olmasını hedefliyor. SmartX, bu yeni değer zincirlerinin geliştirilmesinin 5,5 milyar Euro'luk bir pazar fırsatı sunabileceğini tahmin ediyor.
2026'da, akıllı tekstil tabanlı çözümlere yönelik potansiyel pazar talebini karşılamak için uygun bir endüstriyel ekosistem geliştirilirse. İki program benzer bir misyon ve vizyonu paylaşıyor. “SmartX, gerçek bir üretim tedarik zincirine dayanan, gerçek bir ortamda test edilmiş, sağlam bir iş modeline sahip ve ideal olarak tekstil tabanlı akıllı tekstil projelerini finanse ediyor.
Bunların tümü, Avrupa'da uygulanabilir bir tedarik zinciri" diyor Walter. SmartX'e 2,4 milyon €'luk bir bütçe verildi ve bu bütçe 40 akıllı tekstil projesine dağıtıldı.
Her biri, koçluk seanslarına erişim dahil olmak üzere 60.000 €'ya kadar aldı. SmartEE'lerin esnek ve giyilebilir elektronikler geliştiren şirketleri desteklemek için 8 milyon Euro'luk bir bütçesi vardı. İkinci üç yıllık görevi sona erdiğinde, programı sürdürmek için Belçika'da Avrupa Esnek ve Giyilebilir Elektronik Birliği olan yeni bir yapı kurdu.
Her iki program da yeni başlayanlara teknik destek sağlamak için geniş bir araştırma merkezi yelpazesini görevlendirdi. Bunların arasında Belçika'daki Centexbel; Portekiz'de Citeve; Bilim Parkı, Borås Üniversitesi, İsveç; ve Almanya'daki Deutsche Institute für Textil..

Bitki atıklarından güneş panelleri üretiliyor



Filipinler, Manilla'daki Mapúa Üniversitesi'ndeki bir mühendislik öğrencisi, bulutlu havalarda bile çalışan bir güneş paneli yapmanın yenilikçi bir yolunu buldu. Carvey Ehren Maigue tarafından üretilen "AuReus" adlı ürün, yoğun bulut kapsamı içinden gelen görünmeyen ultraviyole (UV) ışığı toplar. Maigue'e göre, ön testler AuReus güneş panelinin, standart güneş panellerinin yüzde 15-22'sine kıyasla, zamanın yaklaşık yüzde 50'sinde enerji üretebildiğini gösteriyor.
Doğrudan güneş ışığı olmadan enerji üretmenin yanı sıra güneş panelleri, geri dönüştürülmüş bitki atıklarından oluşturuldukları için ek sürdürülebilir niteliklere sahiptir. Maigue, meyve ve sebzelerden -güneşten gelen morötesi ışınları emen ve onları görünür ışığa dönüştüren parçacıklar- ışıldayan parçacıklar çıkardı. elektrik. Yeni güneş panelleri pencerelere veya cephelere floresan kaplama olarak uygulanabilir ve muhtemelen herhangi bir binayı performans gösteren bir jeneratöre veya dikey güneş enerjisi çiftliğine dönüştürebilir ve çevreleyen sert yüzeylerden yansıyan UV ışınlarını yakalayabilir.
Panelleri oluşturmak için kullanılan Maigue bitki atığı, iklim değişikliğinin neden olduğu hava bozulmalarından etkilenen yerel çiftçilerden elde ediliyor ve çürüyen mahsullerin satılması ve güneş enerjisine dönüştürülmesi için bir araç sağlıyor. Maigue, güneş paneli sistemiyle James Dyson Ödülleri'nde ilk kez küresel sürdürülebilirlik kazananı seçildi.

16 Mart 2022 Çarşamba

Uluslararası Başarı Ödülleri başvuru portalı açıldı



Uluslararası Başarı Ödülleri başvuru portalı açıldı Özel kumaşlarda tasarım mükemmelliği/teknik beceriyi takdir eden 2022 Uluslararası Başarı Ödülleri, şimdi katılıma açık. Gerilebilir Yapılar < 600 metrekare kategorisinde 2021 IAA Mükemmellik Ödülü'nü kazanan, Alameda, California'daki PFEIFER Structures tarafından tasarlanan Deniz Uçağı Lagün Feribot Terminali, muhteşem bir kanopiye sahiptir.
Fotoğraf PFEIFFER Structures'ın izniyle Uluslararası Endüstriyel Kumaşlar Birliği (IFAI), 75 yılı aşkın bir süredir, şirketleri Uluslararası Başarı Ödülleri (IAA) aracılığıyla onurlandırarak özel kumaşları içeren tasarım ve üretimdeki en son başarıları temsil eden olağanüstü ve yenilikçi projeleri takdir etmektedir. 1946'dan beri IFAI sponsorluğunda düzenlenen 42 kategorili yarışma, IFAI üyeleri ve üye olmayanlar için çalışmalarını sergilemek, profesyonel tanınırlık kazanmak ve uluslararası düzeyde öne çıkmak için mükemmel bir fırsattır. Giriş kategorileri arasında gelişmiş tekstiller, tenteler ve kanopiler, kumaş ortamlar, kumaş yapılar, jeosentetik projeler, denizcilik ve çadır yer alıyor ve birçok alt kategori var.
Uluslararası Başarı Ödülleri, endüstri genelinde özel kumaşları tasarımlarına dahil eden projelerde teknik beceri ve tasarım mükemmelliğini tanır. Girişler, belirli bir çalışma veya ürün alanındaki uzmanlıklarına göre ayrı ayrı seçilen endüstri uzmanları ve tasarım profesyonelleri tarafından değerlendirilir. Girilen tüm projeler, yıl boyunca tanıtılan IAA çevrimiçi galerisinde otomatik olarak listelenir.
Markanızı büyütün, yeteneğinizi sergileyin ve hak ettiğiniz tanınmayı elde edin. IFAI, 15 Haziran 2022'ye kadar IAA girişlerini kabul edecek. Daha fazla bilgi ve katılım için IAA web sitesini ziyaret edin.
Daha fazla haber: IAA Ödülü'ne son başvuru tarihi 13 Ağustos'a uzatıldı IAA Ödülleri son teslim tarihi yaklaşıyor Şimdi girin: IFAI Uluslararası Başarı Ödülleri 2019 Uluslararası Başarı Ödülü sahipleri açıklandı Uluslararası Başarı Ödülleri başvuruları 30 Haziran'da yapılacak × Kapat Lütfen giriş yapın veya kaydolun Devam etmek için lütfen giriş yapın veya bir kullanıcı hesabıyla kaydolun. Kuruluşlar için lütfen kuruluşunuzdaki kişisel kimlik bilgilerinizi kullanın.
Yeni eklenen kuruluşlar için bu, birincil ilgili kişi olacaktır. E Şifre Şifremi Unuttum Yeni bir hesap oluştur.

15 Mart 2022 Salı

Yeni malzeme son derece gerilebilir ve sağlamdır



North Carolina Eyalet Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, yalnızca son derece gerilebilir değil, aynı derecede sert olan yeni malzemeler yaptılar. Yeni malzemeler, iyonik sıvılar olarak adlandırılan oda sıcaklığında sıvı olan tuzları içeren polimer ağları olan iyonojellerin daha geniş kategorisine giriyor. Çalışmayla ilgili bir makalenin ortak yazarı olan Prof.
Michael Dickey, “Deforme olabilen, ancak kırılması veya yırtılması zor olan malzemeler arzu edilir” diyor. “Doğa bu konuda iyidir; örnek olarak kıkırdağı düşünün. Ancak bu özelliklere sahip sentetik malzemelerin mühendisliği zordu, bu da buradaki işimizi heyecanlı kılıyor.
” Dickey ve işbirlikçileri, neredeyse yüzde 70'i sıvı olan ve deforme olduklarında çok fazla enerji yayan ve kırılmalarını çok zorlaştıran iyonojeller yapmayı başardılar. Dickey'nin ekibi tarafından oluşturulan iyonojeller ayrıca kendi kendini iyileştirme ve şekil hafızası özelliklerine sahiptir, yapılması kolaydır, işlenmesi kolaydır ve 3D basılabilir. Dickey, "Su içeren polimer ağları olan hidrojeller oldukça yaygındır" diyor.
"Örneğin kontakt lensler hidrojellerdir. Ancak iyonojellerin hidrojellere göre bazı avantajları vardır. İyonik sıvılar su gibi buharlaşmaz, bu nedenle iyonojellerin kuruması konusunda endişelenmenize gerek yoktur.
İyonojeller ayrıca elektriksel ve termal olarak kararlıdır ve elektriği iyi iletir, bu da gelecekteki uygulamalar için bazı ilginç fırsatlar doğurur. Halihazırda bir endüstri ortağıyla çalışıyoruz ve bu yeni tür iyonojel için uygulamalar geliştirmek üzere başkalarıyla birlikte çalışmaya açığız.” "Yerinde faz ayırma yoluyla sağlam ve gerilebilir iyonojeller" başlıklı makale, Nature Materials dergisinde yayınlandı.
.

Akıllı sele, sürüş tekniği hakkında geri bildirim sağlar



Ne var ne yok? | 14 Mart 2022 | Gönderen: IFAI TENG tabanlı basınç sensörleri dizisi ile deneysel eyer. Fotoğraf: Amerikan Kimya Derneği. Binicilik yapanlar, binicilik duruşundaki ince değişiklikler yoluyla ipuçlarını atlarına iletme konusunda yetkin hale gelmelidir.
İyi eğitimli bir at, doğru şekilde yanıt verecektir - binici ata uygun şekilde ipucu veriyorsa. Yeni bir akıllı eyer ile biniciler, hem at hem de binici için performansı artırmak için binicilik teknikleri hakkında ipucu veriyor. Şu anda işlevsel prototip formunda olan cihaz, İç Moğolistan Teknoloji Üniversitesi ve Çin Bilimler Akademisi'nden bilim adamları tarafından geliştirilmektedir.
Üst yüzeyi yedi küçük, ince, esnek disk şeklindeki basınç sensörleri. Her biri, temas halinde olduğu başka bir malzemeden ayrıldıktan sonra bir malzemede elektrik yükünün biriktiği bir fenomen olan triboelektrik etkiden yararlanan bir triboelektrik nanojeneratör (TENG) içerir. Sele durumunda, TENG dizisi tarafından üretilen elektrik sinyalleri, sürücünün dik mi oturduğunu, arkaya yaslandığını, öne eğildiğini veya ayakta mı durduğunu gösterebilir.
Sistem ayrıca kablosuz olarak birisine hemen hemen anında bir uyarı iletebilir. aksi takdirde binicinin attan düştüğünü tespit ederse. Araştırmayla ilgili bir makale yakın zamanda ACS Nano dergisinde yayınlandı. Bu Hikayeyi Paylaş Siz de beğenebilirsiniz.
.. Yeni malzeme son derece gerilebilir ve sağlamdır Robotik kavrayıcı hassas ve naziktir E-tekstil, büyük dokunmatik ekran uygulamalarını mümkün kılar Çift etkili tekstil soğutma teknolojisi piyasaya sürüldü Invoxia, köpekler için biyometrik sağlık tasmasını tanıttı Bilim adamları, aynı zamanda yıkanabilir olan esnek bir pili tanıttı.

2 Mart 2022 Çarşamba

Güneş enerjisiyle çalışan elektrikli katamaran uçurtma kanadına sahiptir



SILENT-YACHTS, geleneksel yelkenler yerine uçurtma kanadı olan güneş enerjili bir katamaran olan yeni SILENT 60'ı tanıttı. Mallorca, İspanya ve Fort Lauderdale, Fla.'da bulunan şirket, yatın 42 güneş panelinin her biri 200 kW'lık iki elektrik motoruna güç sağlamak için 17 kWp ürettiğini söylüyor.
60 fit (18m) yat da destekleniyor 286 kWh pil kapasitesi ile günde 100 deniz miline kadar sıfır emisyonlu seyir sağlar. Uçurtma kanadı ve elektrikli vinç ve kısa, katlanabilir bir direk dahil bileşenleri, ön güvertenin altındaki bir dolapta saklanır. İlk SILENT 60 ünitesinde, direk, kuvvetleri tekne yapısı boyunca dağıtan güvertedeki ped gözlerine dört örtü ile bağlanır, ancak sonraki ünitelerde, direk, ön güverte dağınıklığını bırakmak için dolabın içindeki bir taban plakasına monte edilecektir. ücretsiz.
Uçurtma şişirildikten sonra, su yüzeyinde sürüklenmek için denize bırakılır. Halatları çekmek onu havaya fırlatır ve optimal uçuş yüksekliğine ulaştığında gökyüzünde bir '8' rakamı çizmeye başlar ve yatı çekmek için güç üretir. İşlemin tersine çevrilmesi uçurtmayı aşağı indirir.
Otomatik uygulama kontrolleri, uçurtmayı teknenin hemen yukarısında, halat üzerinde en az çekişe sahip olduğu, aşağı indirilebileceği ve yeniden depolanmak üzere baş güverteye indirilebileceği bir konuma hareket ettirir. Olanaklar arasında teknenin alt güverte kamaraları, sosyal alanları, kıç kokpiti, rahat bir pruva alanı ve flybridge bulunuyor. 1 m'nin altında bir drafta sahip olan yat, Karayipler ve Güneydoğu Asya sularındaki seyir alanları için çok önemli bir husus olan sığ koylara erişebilir.
Güneş enerjisi sistemi, fosil yakıtlı bir jeneratöre ihtiyaç duymadan tüm yerleşik sistemlere güç sağlayacak şekilde yapılandırılmıştır. 6-8 knot seyir hızına sahip olan yat, gerektiğinde 20 knot'a da çıkabiliyor.

1 Mart 2022 Salı

E-tekstil, büyük dokunmatik ekran uygulamalarını mümkün kılar



Akıllı tekstiller son birkaç yılda daha sofistike hale geldi, ancak boyut ve kapsam açısından biraz sınırlı kaldı. Şimdi Cambridge Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından yönetilen bir araştırma ekibi, LED'ler, sensörler ve enerji depolama ile dolu 46 inçlik bir tekstil ekranı bir araya getirdi. Bir ölçüde önemli olan ek bir yetenek de, tekstilin mevcut endüstriyel üretim süreçleri kullanılarak üretilebilmesidir.
Tekstilin çok işlevli olması da onu benzersiz kılmaktadır. Tekstil, ışık, dokunma ve sıcaklık sensörleri, bir radyo frekansı anteni, bir biyosensör modülü ve yine fiber tabanlı olan çeşitli giriş cihazlarıyla etkinleştirilebilen bir enerji depolama sistemi içerir. Ortaya çıkan akıllı tekstil, bu cihazlardan gelen girdilere göre farklı görüntüler veya renkler görüntüleyebilir ve bu nedenle dokunmatik ekranlı perdelere, insanlar üzerinde yürürken enerji toplayan halılara veya sıcaklık değişimlerine tepki olarak yanan gömleklere dönüştürülebilir.
Yeni kumaştaki tüm elektronik bileşenler liflere gömülü olduğu için, ihtiyaç duyulan boyut ve şekilde dokunabilir veya örülebilirler. Bileşenler önce ekstra gerilmeye dayanmalarına yardımcı olmak için bir malzemeyle kaplandı ve bazıları dayanıklılıklarını artırmak için örülmüştü. İletken yapıştırıcılar ve lazer kaynağı kullanılarak birden fazla bileşen birleştirildi.
Bu işlemler, daha büyük ölçeklerde üretilebilen akıllı bir tekstil oluşturur. Araştırmanın baş araştırmacısı Luigi Occhipinti, "Fiber tabanlı elektronik, fotonik, algılama ve enerji işlevlerini entegre ederek yepyeni bir akıllı cihaz ve sistem sınıfı elde edebiliriz" dedi. "Tekstil üretiminin tüm potansiyelini açığa çıkararak, günlük nesnelere ve diğer birçok sektör uygulamasına sorunsuz bir şekilde entegre edilen akıllı ve enerjiden bağımsız Nesnelerin İnterneti cihazlarını yakında görebileceğiz.
" Araştırma, Nature Communications'da yayınlandı. Araştırmacılar daha sonra akıllı kumaşları sürdürülebilir malzemelerden yapmak için çalışacaklar. Kaynak: Cambridge University, www.
newatlas.com'da bildirildiği gibi.

Robotik kavrayıcı hassas ve naziktir



Çoğu tutucu, bir nesneye her iki taraftan da baskı uygulayarak çalışır, ancak bu yaklaşım yumuşak, kırılgan nesnelerle çalışmaz ve onlara zarar verebilir. Ancak yeni bir robotik kavrayıcı, eski bir Japon sanat formunu kullanarak bir çözüm buldu. Kağıt katlama sanatı olan origami ile ilgili olarak, kirigami, düz bir malzeme tabakasında bir dizi paralel yarık yapmayı içerir.
İki boyutlu tabaka daha sonra çekildiğinde, içe doğru itildiğinde, büküldüğünde veya başka bir şekilde manipüle edildiğinde, yarıklar neden olur. önceden belirlenmiş, üç boyutlu bir şekle sokmak için. Kirigami tabakasının aldığı 3B şekil, sadece yarık desenleri ve manipüle edilme şekli ile değil, aynı zamanda düz tabakanın şekli ile de belirlenir. Örneğin, disk şeklindeki bir levha tipik olarak bir küreye dönüşecektir.
Doktora liderliğinde öğrenci Yaoye Hong ve Doç.
North Carolina Eyalet Üniversitesi'nden bir ekip olan Prof. Jie Yin, belirli bir 3D şekil elde etmek için hangi tabaka şeklinin, yarık deseninin ve manipülasyon türünün gerektiğini bulan bir bilgisayar programı geliştirdi. . Bilim adamları bu teknolojiyi, iki tarafı kırılgan bir nesnenin altında birlikte kayan, alt tarafında buluşan ve onu bir çift avuç içi gibi çevreleyen esnek bir robotik kavrayıcı oluşturmak için kullandılar.
Cihaz yalnızca kaldırmak için yeterince yumuşak olmakla kalmıyor bir yumurtanın sarısını bile kırmadan, ama aynı zamanda bir insan saçını tutup kaldıracak kadar hassastır. Yin, "Bu, teknik çalışmalarımızı gösteren kavram kanıtı çalışmasıdır" dedi. "Artık endüstriyel zorlukların üstesinden gelmek için bu tekniği yumuşak robotik teknolojilerine entegre etme sürecindeyiz.
" Son yıllarda kirigami tekniği, programlanabilir balonlar, robotik yılanlar ve kaymaz ayakkabı tabanları gibi çeşitli uygulamalarda kullanılmaktadır. Kısa süre önce Nature Communications dergisinde araştırmayla ilgili bir makale yayınlandı.